Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
Jaki serwis polecacie w Łodzi lub okolicach (nie ASO)
Zwiń
X
-
Podobno dobry serwis jest na Pabianickiej 177 (za Point - S), Auto Car chyba, ale nie sprawdziłem tego doświadczalnie bo na razie nie było potrzeby. Wiem, że ma dobre opinie. Z tego co widzię przejeżdzając obok to zawsze jest tam pełno samochodów więc chyba dobrze to o nim świadczy.
Jeżeli chodzi o ASO to różnice są duże bo wszystko zależy od widzimisie kierownika ( niby jest cennik ale i tak w końcu jest inaczej). Nie polecam Ci Zimnego (Wójtowska, Rzgowska), u Bednarka byłem raz i zrobili na mnie dużo lepsze wrażenie. U Zimnego niby jest taniej ale wkładają Ci zamienniki (pytaj się zawsze czy części oryginalne), z problemem nie ma sensu jechać bo i tak nie naprawią. Na fakturze pojawiają się cuda. Mówisz sprawdzić łączniki, a oni smarują łączniki itd.
Nie mówiąc, że proste czynności zajmują im wieki. Do tego mam wrażenie, że w obu ASO (Bednarek, Zimny) Twój samochód to myszka doświadczalna (średnia wieku pracowników to pewnie ze 20 lat albo i mniej. Jeżeli masz wybierać ASO to chyba jedź do Bednarka (Szczecińska albo Dobroń).
Komentarz
-
-
Na Pabianickiej już byłem ale Fabią, generalnie jest OK, aczkolwiek wg mnie tylko 2 mechaników zna się na Skodach, pozostali to młotkowi. Niestety ostatnio mi podpadli, dlatego szukam innego serwisu.
ASO - u Zimnego kiedyś bywałem, ale też przestałem po rozszczelnieniu chłodnicy przez nich podczas wymiany czujnika. Fakt ceny mają z kosmosu chociażby w porównaniu do Bednarka.
Komentarz
-
-
To zaczyna być plaga i nie tylko w ASO Skody. Ci którzy są dobrzy, po 16 świadczą "usługi dla ludnosci" lub po prostu odchodzą i zakładają własny interes. Do tego doszły wyjazdy na zachód. Do niektórych ASO strach wejść bo średnia wieku specjalitów oscyluje w granicach 18+zasadnicza służba wojskowa. No cóż, ile się płaci pracownikowi, takiego pracownika się ma.
Co do Łodzi, znajomi z którymi rozmawiałem uciekają od Zimnego i polecają (jak na razie) Bednarka. Poza ASO? Nic mi nie przychodzi do głowy.
Arrakis
Komentarz
-
-
Witam na forum, to mój pierwszy post,
dawniej jeździłem leonem tdi asv,(teraz octa I tdi) i miałem kilka przygód u mechaników - z serwisów, które odwiedziłem najlepsze wrażenie zrobił Tomasz Krausyyk w Łodzi, ul. Hortensji. Facet ma serwis bosh, specjalizuje się w grupie VW. Nie jest może najtańszy ale od razu widać, że wie o czym mówi - w moim przypadku szybko i trafnie diagnozował problem
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o Autoryzowane serwisy to zdecydowanie polecam jeden z serwisów Bednarka albo ten w Dobroniu lub w Łodzi.
Serwisuję tam swoją trzecią Skodę (Fabia, Tour, II) i naprawdę mogę się wyrażać o tym serwisie w samych superlatywach.
Nie autoryzowanych serwisów nie znam więc nie polecam.
[ Dodano: Wto 16 Sty, 07 13:09 ]
Sorry nie zauważyłem, że chodziło o serwis nieautoryzowany. Sorry.
Komentarz
-
-
ja jestem bardzo zadowolony z panów na Pabianickej.
niedrogo i solidnie, częsci nowe i używane, orygilane i zamienniki z fakturą lub bez
panowie z Łodzi kto jeszcze reflektuje na spocik? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7434
Komentarz
-
Komentarz